5.3.2013

Tiistai

Palataanpa tiistaipostauksen aluksi vähän maanantaihin. Pojan poski nimittäin punotti eilen illalla sen verran, että pelkään sen paleltuneen vähän :( Ulkona oli muutama aste enemmän pakkasta kuin ennen, mutta pakkasin pojalle hurjan määrän vaatetta päälle, ja hän uinaili vaunuissa verhon takana, eipä olisi viiman pitänyt käydä sinne. Poski oli kuitenkin punainen koko illan. Rasvasimme Bepanthenilla, ja tänä aamuna ei enää punottanut, mutta vähän siinä vielä jotain näkyy. Toivottavasti poski ei paleltunut niin pahasti, että paleltuu sitten aina jatkossa helposti. Harmittaa :(

Aamuruokailun aluksi koettiin taas pienimuotoinen show. Syötämme pojan toistaiseksi sitterissä. (Syöttötuoli olisi hankintalistalla.) Mies tykkää syöttää poitsun niin, että sitteri on pöydällä. Itse taas istun mieluummin pojan kanssa lattialla. No, aamulla asetin pojan sitteriin - lattialle - ja tämä alkoi parkua. Ei huolinut mitään ruokaa, eikä edes maissinaksu kiinnostanut. Mies (teki päivän töitä kotoa käsin, joten oli lähistöllä) tuli katsomaan mitä keittiössä riehutaan, ja ehdotti, että kokeillaan siirtää sitteri pöydälle, "ihan jos vaikka vaan se siirtäminen vähän rauhoittaisi". Ja kas! Poika tyyntyi heti, ja söi kiltisti kaiken mitä suuhun kauhoin, ja joi nätisti maidot ja vedet päälle. Sillä lailla.

Muuten normipäivä. Poika ryömii niin vauhdikkaasti, että on vaikeuksia pysyä perässä ja sekunniksikaan ei voi jättää valvomatta. Eilen kiskoi kukkaruukusta mullat lattialle, kun silmäni hetkeksi vältti, ja tänään olisi kaatanut yhden ison kukkaruukun päälleen, jos en olisi ollut ihan vieressä ja tilanteen tasalla. Toisinaan poika ryömii vauhdilla ympyrää olohuoneesta keittiöön ja takaisin. Edelleen nousee välillä konttausasentoon, ja nytkyttelee itseään edestakaisin, mutta tuo ryömiminen on niin vauhdikasta, että epäilen konttauksen jäävän kokonaan, kun pääsee jo nyt etenemään niin kovaa kyytiä.

Illalla oltiin koko perhe yhdessä asioilla, ruokakauppaa, rautakauppaa, eläinruokakauppaa... Poitsu uinaili kaukalossa.

Päivän kohokohta: Kuunneltiin ja laulettiin poitsun kanssa lastenlauluja, ja jälleen kerran hän tunnisti uusia kappaleita, tänään toi ison hymyn huulille mm. Ihme ja kumma -kappale.

3 kommenttia:

  1. Meillä poikaa nauratti tänään, kun lauloin Mörri Möykkyä :)

    VastaaPoista
  2. Noi perinteiset lastenlaulut on ihan parhaita! Me ollaan kuunneltu yhden lastenlaulukirjan cd:tä ja lauleskeltu sen mukana, meillä hyvät naurut kirvoitti "Jumppalaulu", jossa laulun tahdissa kosketaan vuoroin päähän, olkapäihin, peppuun, polviin ja varpaisiin!
    Me ostettiin viime viikolla jo hyvissä ajoin syöttötuoli, Stokken Tripp Trapp, jota niin moni suosittelee. Oltiin odoteltu hyvää tarjousta ja viime viikolla Kodin Ykkösessä oli -25% kaikki huonekalut, joten iskettiin kiinni tähän. Tarjoukseen kuului myös Baby set ja pehmuste, yhteenlaskettu alennus 70e.

    VastaaPoista
  3. Oi, Mörri Möykky <3 Meidänkin poitsu tykkää siitä :)

    Tuo Tripp Trapp taitaa olla meidänkin valinta. En haluais maksaa niin paljon, kuin ne uutena maksavat, mutta koska toisaalta haluan mieluisan värin ja pehmusteet, ja sillä on kuitenkin sitten käyttöikää pitkään, niin taidan kallistua siihen kuitenkin.

    VastaaPoista