2.8.2012

Taistelua turvotusta vastaan ja muuta pientä puuhastelua

Meni hermo turvotukseen! Nilkat olivat joka ilta (ja pahimmillaan myös aamuisin) niin pulleat, että heräsi epäilys siitä, että näinköhän ne tulevat enää koskaan normaaleiksi... Kävin sitten eilen ostamassa kunnon tukisukat eräästä terveystarvikekaupasta Helsingissä, ja kiskoin ne samantien jalkaan. Myyjätär sanoi, että eivät suosittele odottajille polvisukkia, vaan nivusista saakka lähteviä stay-upeja, mutta halusin kuitenkin kokeilla niitä, sillä pidempien viritysten päälle kiskominen ei näillä säillä houkutellut... Ja ne tuntuivat auttavan! Ja siitäkin huolimatta, että kiskoin ne jalkaani kesken päivän - suositellaan, että ne vedettäisiin jalkaan aamulla ennen ylösnousemista. Eilen illalla nilkat olivat kuitenkin suht normaalit, vain hienoista turvotusta havaittavissa! Oh joy - tuntui kyllä mukavalta jo tuollainen pienikin kohennus ulkomuodossa :D Tosin eilen oli viileä päivä, eli en tiedä minkä verran sillä oli osuutta asiaan, mutta tuntuivat ne sukat kyllä auttavan.

Eilen kävimme myös tutustumassa sairaalaan, ja se oli todella hyödyllisen tuntuinen käynti. Sen lisäksi, että tuli levollisempi olo kun tietää vähän enemmän itse synnytyksestä ja paikasta jossa se tulee tapahtumaan, tuli kyllä myös sellainen olo, että iik, ihan oikeasti meille tulee kohta vauva! Ihan oikea pieni ihminen! Tuntuu se vaan niin hurjalta... ja ihanalta, en millään jaksaisi odottaa :) Jäin vähän pohdiskelemaan puudutus- ym. asioita, mutta en taida kovin suuresti yrittää suunnitella synnytystä, vaan katson sitten miten tilanne etenee. Toiveissa olisi edetä mahdollisimman luomusti, mutta jos tuntuu siltä, ettei onnistu, en ole ehdottomasti mitään kivunlievitystä vastaankaan. Miehelle olen sanonut, että jos näyttää siltä, että joku on huonosti, ja synnytys ei tunnu etenevän, hänen pitää tarvittaessa olla jämäkkä ja vaatia jotain tapahtuvaksi, jos itse olen niin väsynyt, etten jaksa. Hän tuntee minut parhaiten, ja tietää milloin olen tosissani. Joka tapauksessa käynnistä tuli luottavainen olo, kuulostaa siltä, että paikka on hyvä, ja ihmiset siellä osaavat asiansa.

Hankinnoissa olen edennyt jonkin verran. Löysin aivan sattumalta nettikaupasta tyynyn, jollaista olin jo aiemmin katsellut! Katsoin erästä tyynyä ja kokeilin löytyykö sitä eri värisenä, ja kas vain, tämä tupsahti esille ja oli mielestäni vielä kohtuullisen hintainenkin! Lähti tilaukseen, oli yksi söpöimmistä joihin olen törmännyt. (Ei ole kyllä erityisen poikamainen, mutta äitihän siihen nojailee ;) ) Lisäksi tilasin sähköisen rintapumpun (30e edullisempi kuin Suomessa), ja Lansinoh -liivinsuojia ja -voidetta, nekin kun olivat edullisempia kuin Suomessa.

Kaikki alkaa siis pikkuhiljaa edistyä, vielä kun saadaan pikkuisen huone kuntoon. Niin ja se turvakaukalo hankittua, että saadaan hänet kotiinkin tuotua...

Edit. Kaipasin vähän jotain uutta blogin ulkoasuun, ja päädyin tähän. Voi olla, että vielä muokkailen jotain, pitää ensin vähän tunnustella tätä...

2 kommenttia:

  1. Ihana tyyny :) Mun täytyis kans ostaa!
    Toivotaan, ettei enää tule mitään helleaaltoa, vaikka muu Suomi meitä kattoiskin pahalla ;)

    VastaaPoista
  2. Ihan todella ihana blogin muodonmuutos! Katsoin tuota samaa tyynyä, päädyin kumminkin puoliksi ruskeaan ja puoliksi pinkkiin kuosiin :)

    VastaaPoista