14.6.2013

Pikkuisen kuulumisia

Meidän murunen se täytti viikko sitten 9 kuukautta! Tuntuu jo kovin isolta pojalta. En ole kuulumisia taas päivitellyt, kun arki on rullannut painollaan ilman mitään sen ihmeellisempiä kommervenkkejä. Poitsu on onneksi saanut lopultakin olla terveenä pidemmän jakson, ja nukkunut sen seurauksena yönsä levollisesti putkeen. Unet yleensä 21-07, tosin viime yö oli kovin levoton ja kaipaili jopa tunnin välein tuttia.

Olemme nauttineet kesästä ihan mielettömästi!!! Ihanaa, kun ei tarvitse suuria pukemisia, vaan voi heittää suitsait pojan kaukaloon tai rattaisiin ja lähteä liikenteeseen. Nykyisin liikummekin enimmäkseen poitsun valveillaoloaikoina, kovin tuntuu tykkäävän katsella ympärilleen rattaista. Automatkatkin viihtyy mainiosti kaukalossaan. Helteet olivat ihania (eivätkä ihme kyllä vaikuttaneet edes yöuniin!), ja nautimme ulkona olemisesta hurjasti. Poika pääsi pariin otteeseen istuskelemaan veteen läheisellä uimarannalla, ja sekös veden räiskyttäminen oli lystiä : )

Arki sujuu siis leppoisasti. Pojalla on valtava ruokahalu, ruokaa menee purkkitolkulla, lisäksi yhä enenevässä määrin haluaa syödä itse. Ruuan lisäksi vetelee maitoa sekä ruokailun yhteydessä, että suoraan pullosta ainakin sen toivotut kuutisen desiä päivässä. Kasvu onkin sen mukaista, alkaa tulla meidän pojallekin mukavasti mittaa. Neuvola on vasta ensi kuun alussa, mutta veikkaisin tämänhetkiseksi painoksi reilut 9kg ja pituudeksi 75cm tienoilla. Vaatteista käytetään kokoja 74 ja 80.

Poika liikkuu kovasti, on liikkeellä aivan koko ajan. Konttaa ja seisoo. Joitakin kertoja on kävellyt huojahdellen taaperokärryn kanssa, siinä äiti tai isi ovat koko ajan vieressä, kun välillä tuppaa käymään häntä heiluttaa koiraa -ilmiö, ja kärry lähtee viemään poikaa... pitääkin muistaa tiukoittaa renkaita tässä lähiaikoina. Poika luullakseni alkaa tietää ei-sanan tarkoituksen, mutta ei selkeästi ole sitä ymmärtävinään, senkin velmu ; ) Vähän väliä konttaa hurjaa vauhtia nauraen äitiä karkuun, se tuntuu olevan tällä hetkellä kovin mieluisa leikki... Liikuttavaa on, kun aina isin tullessa kotiin konttaa kauheaa kyytiä vastaan hymyillen ♥ Toinen suosikkileikki on matkimisleikki: poika päästelee ääniä, ja minä tai isänsä matkimme niitä. Tajusi aika nopeasti leikin juonen ja hymyillen aina päästelee erilaisia ääniä, ja nauraa sitten makeasti kun me matkimme! Lisäksi tykkää kovasti katsella kirjoja - kun otan kirjan käteen ja kutsun lukemaan, konttaa kovaa vauhtia luokseni ja nousee minua vasten syliin päästäkseen. Yhtään pidempiin tarinoihin ei tietysti jaksa keskittyä, mutta katselee mielellään kuvia ja kuuntelee kun toistan sanoja. Pitää erityisesti kirjoista, joiden kuvissa on erikoisia, tunnusteltavia pintoja. Myös muumien luukkukirja on pop. Äänteistä tällä hetkellä useimmin käytössä on "mämmämmämmämmä", joka sopii eri äänensävyillä tilanteeseen kuin tilanteeseen - välillä sillä ilmaistaan iloa, välillä pahaa mieltä, ja välillä pulistaan muuten vaan.

Itse odotan miehen pian alkavaa kesälomaa kuin kuuta nousevaa, sitten saan silloin tällöin omaakin aikaa, ja pääsen esim. lenkille. Tällä haavaa ovat omat hetket olleet vähän kortilla... Toki odotan tietysti vieläkin enemmän sitä, että saadaan viettää aikaa enemmän kaikki yhdessä. Ihanaa kun on kesä : )

Raskaudessa on menossa rv 10+4. Tälläkään kertaa ei ole mitään tuntemuksia, ja kuumeisesti odotammekin ensi viikon np-ultraa...! Kunpa siellä olisi kaikki hyvin ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti