17.11.2012

Ennätystehdas

Täällä on viime öinä rikottu nukkumisennätyksiä. Pisin unipätkä on vähitellen venynyt sieltä 2-3 tunnin tienoilta pidemmäksi. Toissayönä poika nukkui yhden kuuden tunnin pätkän, minkä jälkeen söi ja nukkui kolmisen tuntia lisää. Ja sitten, viime yönä, koisasi isänsä kanssa siten, että nukkui 00:00-02:45, söi, ja - tadaa! - nukkui 03:00-09:45, eli 6h 45min! Onpa kyllä erittäin tervetullutta vaihtelua niihin aiempiin ilta- ja yöhulinoihin!!! Tänään en tosin itse saanut aamulla oikein nukuttua, kun tietty noin pitkä väli sai rinnat aika täysiksi, ja heräsin seitsemältä jo odottelemaan, koska hänen korkeutensa suvaitsee herätä ruokailemaan : )

Se on myöskin ihanaa, että kaveri on nukahtanut iltaisin suht iisisti. Olisikohan viikon aikana ollut yksi sellainen ilta, että piti koittaa nukuttamalla nukuttaa (= kanniskella, kanniskella, kanniskella...) 2,5 tunnin ajan kahteen saakka. Olen huomannut tehokkaimmaksi nukuttaa pikkuisen peittoonsa käärittynä, joko rinnalle tai syliin, ja nostaa sitten samassa peittokäärössä sänkyynsä. Yleensä yöllä herätessään on samassa käärössä, jossa kätevästi nostan hänet syömään, ja sitten takaisin sänkyyn.

Ja on ennätyksiä rikottu myös päivisin, eilen taisi tulla vaunuissa nukkumisen ennätys, kun pitkällä lenkillä alkaneet päiväunet venyivät 4,5 tunnin pituisiksi.

Tänään oli muuten ensimmäinen kestovaippakokeilumme. Jäi sitten myös ainakin viimeiseksi hetkeksi aikaa ; ) Vaippavuori masentaa, kun miettii minkä verran jätettä tulee jo pelkästään meidän vauvalta... pyörryttää ajatellakin koko vaippashow´ta noin laajemmin maapallon kannalta. Kertakäyttövaipoista tulee kyllä huono omatunto, ei voi mitään. Olemme siis haaveilleet kestojen käytöstä, ja nyt niitä kokeilimme, kun pojan tuotanto on vakiintunut kiinteämmän aineen osalta joka toinen päivä -rytmiin. Tänään se suuri hetki oli, ja koska on todennäköistä, että hetken aikaa tulee pelkkiä pissavaippoja, laitettiinpa sitten pojalle juhlallisesti pirteän vihreä kestovaippa. Tulos: tunnin torkut, ja kaikki olikin tullut samantien läpi sänkyyn asti : ( Poikamme pissaa kyllä aika paljon, joten epäilyttää, että näinköhän tarpeeksi imukykyistä vaippaa löytyy. Kokeilu päättyi hetkeksi tähän.

Ihanan leppoisaa tämä vauvanhoito on viime aikoina ollut, tuo nukkumisten helpottuminen on tehnyt kyllä ihmeitä. Ja ihanaa, että pikkuinen on niin usein hyvällä tuulella nykyään. Katselipa jo pari päivää sitten hetken Pikku Kakkosen piirrettyäkin sitterissä sillä välin, kun äitinsä suoritti vauvanvaateinventaarion. Sen seurauksena luovuttiin muuten jo monista, monista pieneksi jääneistä vaatteista, nyyh. Joitain ei oltu ehditty edes käyttää kertaakaan, joten en tiedä itkisinkö vai nauraisinko, kun tämän nykyisen käytössä olevan koon vaatteita näyttää olevan about tuplasti noihin pienempiin verrattuna... No, eipähän tarvitse kovin usein pestä pyykkiä, vaatteet riittävät kyllä ; ) Onneksi emme ole itse juurikaan ostaneet niitä, vaan saaneet sukulaisilta ja tuttavilta...

Tänään poitsulla on kylpyilta! : )
Leppoisaa viikonlopun jatkoa kaikille!!! ♥

2 kommenttia:

  1. Sitä on kuin uudestisyntynyt kun vauva nukkuu pitkään ja itsekkin saa levättyä :)

    VastaaPoista
  2. Sama täällä, kertisten suhteen tosi huono omatunto, jätteen määrä on niin suuri. Meillä tulee edelleen kiinteää tavaraa useamman kerran päivässä, joten kestoilua en ainakaan vielä aloita.

    VastaaPoista