29.8.2012

Liikeseurantaa ja muita 40. raskausviikon tunnelmia...

Rv 39+1.
Odotellaan, odotellaan...

Ei siis mitään merkkejä pikkuisen maailmaan tulosta. Olen ihmeen levollinen, enää on joka tapauksessa niin vähän aikaa jäljellä, että ei siihen kauan mene. Kaikki on siis jo valmiina, loppuajan voin vain lomailla ja odotella, ihanaa! Olen tehnyt vähän käsitöitä, neulonut ja ommellut. Ompelin lopultakin ensisänkyyn pehmoisia, froteisia aluslakanoita, ja petasin sängyn valmiiksi. Olen vetkutellut sen asian kanssa, sillä taloudessamme asuu karvainen perheenjäsen, jonka tiesin hakeutuvan samantien niin mukavaan pesään nukkumaan... Tähän mennessä hän on välittömästi bongannut ja testannut mm. lastenvaunut ja hoitopöydän pehmeän alustan ; ) No, ainakaan toistaiseksi missemme ei ole tajunnut, että korisänky on nyt pedattu ja odottaa vain nukkujaa...

Liikeseuranta tuntuu hetkittäin ajavan minut hulluuden partaalle. Neuvolan ohjeen mukaan liikkeitä pitää olla 5-50 tunnissa (joskus jopa 100...), tuntuu muuten aika hurjalta vaihtelulta... Mutta siis meidän pikkuisemme on päivisin niin rauhallinen, että joka päivä jossain vaiheessa huolestun ja yritän väkisin herätellä. Päivissä on vaihtelua. Joinain päivinä liikkeitä tuntuu pitkin matkaa, kuten tänään, kun heti aamusta asti on tuntunut jotain. Mutta aina parin liikkuvaisen päivän välissä on yksi tai kaksi todella hiljaista päivää. Toissapäivä oli tällainen. Illalla mietin, että päivä oli ollut melko hiljainen, ja asetuin sitten sohvalle makaamaan (yleensä siinä vaiheessa kaveri viimeistään vilkastuu), ja tuupin mahaani puolisen tuntia... eikä juuri mitään reaktiota! No, siinä vaiheessa kun huolestuin toden teolla, ja Mies oli kysynyt jo pariin otteeseen, että joko lähdetään tarkistamaan tilanne, tuo tuttu, ihana hulina taas alkoi. Joka ilta siis tuntuu kuitenkin lopulta (aika myöhään, yleensä ruokailumme jälkeen eli yhdeksästä eteenpäin), että masussani on meneillään sambakarnevaalit. On kuitenkin hermostuttavaa odottaa aina pitkä päivä tuota iltaa, jolloin sitten viimeistään jotain tapahtuu!!! No, onneksi edes sitten. Mietin kuitenkin, että onkohan vauvamme vain rauhallinen, tai onko tällainen normaalia. Ja voiko se nukkua niin sikeästi, että vasta puolen tunnin tuuppimisen jälkeen herää?! Liikkuminen kyllä tuntuu kuitenkin normaalilta, ja onneksi noita hurjan hiljaisia päiviä on harvemmin. Sillä voimalla ja vilkkaudella murunen aina iltaisin varsinkin liikkuu, että kaikki kyllä tuntuu olevan oikein hyvin. Tilaa hän vain tarvitsisi enemmän - alkaa tuntua kohta siltä, että monot tosiaan tulevat kohta kyljestä läpi ; )

Eipä voi mennä kauan enää, hui miten jännää!!! Nyt punnitaan muuten samalla, miten täsmällinen tämä neitsyen merkissä syntyvä pienokaisemme onkaan :D

3 kommenttia:

  1. Ihan pian sinäkin pääset nauttimaan tästä ihanuudesta nimeltä äitiys!! Tsemppiä:)

    VastaaPoista
  2. Voi, miten tutulta kuulostavat nuo mietteesi liikelaskennasta ja hiljaisista päivistä. Omana odotusaikanani meinasin tulla muutamaan otteeseen "hulluksi", kun kuulostelin parin tunnin ajan liikkeitä, tökin mahaa ja join monta lasia makeaa mehua, eikä pikkuinen mahassa suostunut heräämään ja liikkumaan. Minäkin huomasin, että liikkuvaista päivää saattoi seurata hyvin rauhallinen seuraava päivä. Kaikki oli aina kuitenkin hyvin ja pieni poikamme syntyi viikoilla 39+2.

    VastaaPoista
  3. Oi, kiitos kommentista, Heinä, ja onpas ihanaa kuulla, että kaikki oli hyvin!!! <3 Ihanaa vauva-arkea sinne teille!!!

    Ja Paloma, kiitos vaan :) ja onnea vielä kerran! Teidän tyttö on niin suloinen <3

    VastaaPoista