31.7.2012

Äitiyslomalla!

Tänään on ensimmäinen äitiyslomapäivä. Kesäloman loppuminen ei siis tänä kesänä saanut aikaan sellaista "IIIIIK, LOMA LOPPUU!!!" -tunnelmaa, jota jossain mainoksessakin joskus väläyteltiin. Tämä vapaalla olo on taivaallista!

Tänään alkoi siis rv 35+0, jäljellä virallisesti viisi viikkoa. Saa nähdä, onko pikkuinen täsmällinen... Jos minulta kysytään, niin vaikka edelleen nautinkin raskaudesta, en pahastu jos on yhtä kärsimätön kuin äitinsä ja saapuu pikkuisen etuajassa ;) Olo on ollut ihan ok, tosin nämä kuumat ilmat toivat turvotuksen takaisin. Lisäksi olemme tehneet pari lyhyttä reissua, toisen länsinaapuriin ja toisen autolla kotimaassa, ja varsinkin pitkien automatkojen jälkeen nilkat ja sormet ovat turvonneet järkyttäviksi. Lisäksi maha on SUURI, ja olo kömpelö. Etenkin iltaisin kaikki tuntuu hankalalta, kun jalatkin ovat jo päivän mittaan kipeytyneet. On ihanaa olla raskaana, mutta harmittaa, että en tunne oloani niin viehättäväksi kuin toivoisin. Ihmeen vähän se kuitenkin häiritsee, jotenkin sen kai tajuaa, että se liittyy vain tähän raskauteen. Elän toivossa, että olotila ei ole pysyvä ja olemukseni on aavistuksen sirompi sitten kun raskausaika on takanapäin :D

Synnytys on alkanut pyöriä mielessä yhä enemmän. Huomenna menemme tutustumaan sairaalaan, jännää! Ensi viikolla meillä on ultrakäynti äitipolilla (niistä sokeriarvoista johtuen menemme seurantaultraan, jossa tarkistetaan vauvan koko), jossa tehdään samalla synnytystapa-arvio. Lisäksi ensi viikolla alkaa perhevalmennus.

Olen ihmeen vähän hermostunut siitä, että meillä ei vielä ole juurikaan mitään valmiina... Minulla oli hienot suunnitelmat - kaiken piti olla valmiina äitiysloman alkaessa - mutta todellisuus on osoittautunut toiseksi... Pikkuisen huone on remontin kourissa, ja kaikki vaatteet pesemättä. Olemme ostaneet joitain juttuja, eikä meiltä kyllä ihmeellisiä enää puutukaan. Mitä nyt kaikki lastenhuoneen kalusteet (ostamme kaikki kerralla Ikeasta, kun huone on valmis), rintapumppu, imetystyyny... niin ja turvakaukalo, uskokaa tai älkää! Tilasin turvakaukalon ja niihin yhteensopivat matkarattaat, mutta eilen kun rupesimme kokeilemaan asennusta autoon, tulikin ikävä mutka matkaan: automme turvavyö ei riitä kaukalolle! Murrr!!! Olin piiiiitkään selvittänyt, mikä yhdistelmä olisi juuri meille hyvä, täältä kun ei ilman autoa pääse mihinkään, ja lopulta uskoin, että tuo kyseinen yhdistelmä olisi meille erinomainen. Homma meni siis uusiksi, blääh.

Onko muilla rintapumppu valmiina kotiin tullessa? Haluan sähköisen, mekaaninen kuulostaa vaivalloiselta, ainakin tällaisesta kohtalaisen mukavuudenhaluisesta tulevasta äidistä... hih. Ja kai sellaisen joka tapauksessa joutuu hankkimaan? Tosin en usko olevani pikkuisesta erossa kovin pian, mutta jos maitoa tulisikin runsaasti jo heti synnytyksen jälkeen? Kannattaakohan kuitenkin ensin odotella ja katsoa, tuleeko maitoa ylipäätään pumpattavaksi asti...? Varmaankin. Imetystyynyn haluan myös, mutta ne ovat Suomessa niin kalliita (maksavat tuplasti sen mitä esim. rapakon takana), että mietin olisiko joku muu viritys mahdollinen. Siis nojailla ihan tavallisiin tyynyihin, tai jotain sellaista...

Tänään aion aloittaa vaatteidenpesuprojektin. Kotiintulovaatteetkin pikkuiselle on jo valittuna ;) Lisäksi pitäisi löytää kangasta ja ommella reunus lapsosen ensimmäiseen rottinkiseen sänkyyn, sekä esteettisistä, että turvallisuussyistä: en halua, että hän työntää kätösiään sängynlaitojen ahtaisiin väleihin. Valmisteluja tehdään tässä siis pikkuhiljaa, mutta jospa tässä kuitenkin olisi vielä jokunen viikko aikaa puuhastella...

6 kommenttia:

 1. Ihanaa, sielläkin alkaa olemaan viikot vähissä!
  kallis ja uusi asia minkä olen ostanut oli imetystyyny. Haaveilin siitä ja alkuraskaudessa ja hankin sen vaikka maksoi 55 euroa, sen saa sitten eteenpäin myytyä kun ei enää tarvitse. Taisin ostaa sen doomoo merkkisen. Harmi tuo turvavyö hommeli, toivottavasti saatte jotkut toiset mieleset. Haleja!

  VastaaPoista
 2. Mä oon ihan äimänä että mihin aika on mennyt, tuntuu kuin olisit ihan vasta plussannut:)!!! Minun kokemuksia noista mitä olet pohtinut... Minä ostin pumpun etukäteen ja se tuntui jälkikäteen maailman parhaalta ratkaisulta. Sitten kun vauva tulee, on ihanaa kun se on valmiina eikä tarvitse lähteä hankintareissulle (pieni kaupassa käyntikin on yllättävän iso ja työläs reissu;) ), lisäksi käytön opettelussa meni jonkun aikaa ja oli ihanaa kun ei tarvinnut sitten kun käyttää, kun muutakin puuhaa riitti :) Minullakin on sähkökäyttöinen (Avent), se on ollut aivan unelmahyvä.
  Imetystyynykin löytyy (Boppy), tilasin sen Amazon.co.uk:sta, maksoi n.39e, toimitus ilmainen. Se on aivan loistava! Kylässä kaikki tyynyviritykset päättyi aina siihen että oma asento oli huono. Sitten nykyään jos ollaan yötä missään, Boppy lähtee aina mukaan:) Se on ollut aivan ehdoton kapistus, suosittelen erittäin lämpimästi. Varmasti eniten käytetty vauvatarvike meillä, alusta asti ja edelleen, pitkiä aikoja päivässä etenkin aluksi. Hartiavaivoja ei ole ollut:) Minä olen siis imettänyt koko ajan istuallani, se on tuntunut parhaalta, siksikin tyynyä on tullut käytettyä entistä enemmän:)
  Ihanaa äitiysloman alkua <3

  VastaaPoista
 3. Kiitos muruset! Ja juu, ei tässä itsekään ymmärrä mihin tämä aika on mennyt...!!! Käsittämätöntä. Ja kyllähän säkin Shayna ihan vasta odottelit pikkuista maailmaan tulevaksi, ja nyt hän on jo aika iso neiti :) Huh!

  Kiitos vinkeistä siis! Taidanpa tosiaan ostaa nuo molemmat, ja valmiiksi jo ennen kotiintuloa. Juuri tuota Boppyä äskettäin kattelin Amazonista, mutta mun mielestä postituskulut olivat about 35e, en sit tilannut!?! Pitää vilkaista vielä uudelleen...

  Aurinkoisia kesäpäiviä teille!!! <3 Palomalle tsemppiä odotukseen ja Shaynalle kestovaippailuun ja muuhun mukavaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin sivusta huudellen.. Kannattaa huomata, että Amazonissa on eri myyjiä. Siis osa tuotteista tulee Amazonin omasta varastosta ("Dispatched from and sold by Amazon.co.uk.") & osa joidenkin muiden myyjien. Britti-Amazonin omasta varastosta tilattavissa tavaroissa on yleensä mahdollisuus ilmaiseen toimitukseen, jos tilauksen arvo on vähintään £25.

   Katsoin nyt randomisti erään Boppy-imetystyynyn toimitushintaa, niin ei todellakaan ollut kuin muutaman punnan. :) Ja itse tyynynkin edullisesti sai...
   (Katsoithan varmasti amazon.co.uk:ta etkä esimerkiksi .comia?)

   Poista
  2. Niin ja vinkiksi, että Aventin rintapumppuja saa kans Amazonista edullisemmin kuin Suomesta, jos sellaisen päädyt ostamaan! Juuri itse tässä olen tod.näk. sellaisen sieltä tilailemassa, kylläkin ihan käsikäyttöisen.

   Poista
 4. Heippa miraana, ja kiitos kommentista :)

  Joo, katsoin ihan tietoisesti tuota .comia, kun mielestäni joskus sain sieltä tilattua (kirjoja) ihan ilman toimituskuluja... mutta luultavasti muistin väärin ;) eipä noista jenkkifirmoista yleensä saa tilattua kuluitta ainakaan muualle kuin Jenkkilään. Ja kävin katsomassa noi brittisivut myös, mutta jäin vielä miettimään, kun mulle on päässyt muodostumaan pakkomielle yhdestä tietystä kuosista (wildflower), ja sitä ei tuolla näytä olevan... Mutta taidan antaa muillekin kuoseille mahdollisuuden ja harkita tilaamista tuolta.

  Kiitoksia kovasti vinkistä!!! :)

  VastaaPoista