10.7.2012

32+0

Tänään käynnistyi 33. raskausviikko ja samalla YHDEKSÄS KUUKAUSI...! Hui, miten tämä aika kulkee niin nopeasti! Tämä aika on ihanaa, kun tuntuu, että voi pysähtyä mihin tahansa hetkeen ja ajatella, että juuri tämän haluan muistaa. Siis nautin edelleen joka sekunnista. Aloitin lomani reilu viikko sitten, ja vapaalla oleminen on aivan mahtavaa. Tuntuu taivaalliselta ajatella, että ainakin yli vuoden saa olla ilman aikatauluja. Laatikoon tulokas sitten aikataulumme :)

Töistä poisjäämisen myötä helpotti myös turvotus, mikä tuntuu todella tervetulleelta. Enää turvottaa kunnolla vain sormia, sekään ei ole onneksi ihan kokoaikaista, ja oikein kuumalla nilkkoja. Muutenkin olo on erinomainen, myös lonkkasäryt helpottivat, kun ei tule istuskeltua paikallaan niin paljon. Käveleminen on edelleen vähän hankalaa, sillä heti pidempään taaperrettuani alkaa alavatsaa kiristää, ja vessan pitäisi myös olla helposti saatavilla. Supistelusta en edelleenkään tiedä mitään, sillä saralla on rauhallista. Eikä muutenkaan mitään merkkejä siitä, että olisi aihetta pelätä ennenaikaisuutta. Lisäksi sokeriarvot ovat pysyneet hyvinä, samoin hemoglobiini on ok, 120, joskaan ei saisi siitä tippua.

Mielenrauhaultrassa jouduimme pistäytymään viime viikolla, kun tuli eräänä aamuna aavistus rusehtavaa vuotoa, eikä pikkuisen liikkeitä ollut tuntunut yhtä paljon kuin aiemmin. En ollut kovin huolissani, sillä minulla oli sellainen olo, että kaikki on kunnossa, ja ajattelin vauvan vain olevan sellaisessa asennossa, että liikkeitä ei tunnu niin hyvin kuin aiemmin. Kun sitten kuitenkin tuli vielä tuo vuoto, ja aamiaisenkaan jälkeen ei liikkeitä ruvennut tuntumaan, soitin äitipolille. Siellä ollaan maailman ihanimpia, ja sanottiinkin, että tervetuloa ihan samantien tarkistamaan. Toki ilmeisesti kuuntelevat äitejä kovastikin tuon liikkeiden seuraamisen tiimoilta, se kun on ainoa keino äidille seurata pikkuisen vointia. Ja parempi tarkistaa asia turhaan, kuin jättää tarkistamatta mahdollisesti kohtalokkain seurauksin. Siispä käväisimme tarkistettavana. Ensin minut laitettiin käyrälle, ja seurattiin vauvan sykettä vartin ajan. Se oli juuri sellainen kuin pitikin, ja vaihtelu erinomaista. Sen jälkeen käväisimme lääkärin luona ultrassa, ja myös siellä kaikki oli niinkuin pitääkin. Ja poika liikkui kovastikin, mutta en siinäkään juurikaan tuntenut liikkeitä, hassua! Koko vastasi täysin viikkoja (oli siinä vaiheessa n. 1800g) ja kaikki näytti oikein mainiolta ♥ Saimme vieläpä mukaan yhden parhaista kuvistamme, kuvan pikkuisen kasvoista! Hänellä on muuten ihan isin nenä :) Lisäksi vahvistui oletus siitä, että poikahan sieltä on tulossa ;) Koska kaikki näytti olevan hyvin, ja ultralla sisäpuolelta katsottuna kohdunsuu oli tiukasti kiinni, ei tehty edes sisätutkimusta. Sain itse päättää, tehdäänkö, enkä kokenut sitä tarpeelliseksi. Tuo vuotokin jäi arvoitukseksi, tosin se olikin niin niukkaa, että sen nyt saattoi aiheuttaa mikä vain.

Ja pitää varoa mitä toivoo: jo samana iltana masussa oli sellainen hulabaloo, että huh! Hetkittäin tuntuu, että meillä on vaikeuksia mahtua tähän samaan kroppaan, pikkuinen alkaa olla jo sen verran ponteva. Painautuu siihen malliin vatsaa vasten, että tuntuu kuin yrittäisi tulla siitä läpi. Ja isin kanssa leikkii piilosta, lakkaa herkästi liikkumasta kun tämä laittaa käden vatsalle, hih... Onneksi kuitenkin toisinaan myös painautuu isinkin kättä vasten, että ei hänkään ihan osattomaksi liikkeistä jää ♥ Lisäksi iltaisin kuuntelutamme hänellä musiikkia, ja seurailemme huvittuneena, kun masun päällä oleva puhelin keikkuu puolelta toiselle. Kun kuuntelutimme pienen tauon jälkeen erään kappaleen, jota aiemmin soitimme joka ilta, meno masussa muuttui hurjaksi! Ehkä se oli tullut jo hänelle tutuksi?

Nyt on varmasti aikaa päivitellä kuulumisia vähän tiuhemmin, kun saan viettää vapaaherrattaren elämää.

Aurinkoisia kesäpäiviä kaikille!!!

1 kommentti:

  1. Kivaa kuulla, miten siellä menee ja jaksellaan. Alkaa tosiaan olemaan vatsaa jo sen verran ja liikkeet aika hurjia, että tajuaa jotenkin sen että aika loppusuorilla mennään! Täällä tänään 33+1 :)

    VastaaPoista