23.11.2011

Back in business...

... ainakin vähitellen taas mukana tässä kaikessa.

Tauosta tuli odotettua pidempi, en vain jostain syystä ole saanut kirjoitettua mitään.

Tällä hetkellä sumuttelen Synarelaa, viimeisen e-pillerini popsin eilen...! Kyllä vain, tähän hoitoon tulivat mukaan pillerit, lähinnä punktion ajoittamisen vuoksi. Halusimme varmistaa, että mahdolliset toimenpiteet eivät satu juuri mahdollisen joulutauon aikaan. Vieläkin naurattaa se hetki, kun hoidon suunnittelukäynnillä istuimme mieheni kanssa vieretysten ohjeita kuulemassa, ja lääkäri ohimennen sanoi jossain sivulauseessa, että tuossa kohtaa aloitat sitten e-pillereiden syömisen. Molemmat vilkaisimme hölmöinä toisiamme, ja mietimme hiljaa mielessämme, että unohtikohan hän millä asialla lääkärissä olemme, vai...?! :D Mutta näin siis kuitenkin jouduin vielä vanhoilla päivilläni pillereitä popsimaan, vaikka olin niistä jo päänsärkyjen vuoksi luopunut yli 10 vuotta sitten ja vannonut, ettei koskaan enää mitään hormonaalisia valmisteita mulle... Jep jep, hormonaalisia valmisteita oon saanutkin nyt parin vuoden aikana tuikkia itseeni enemmän kuin monet koko elämänsä aikana, eli tämä kaikki vain vahvistaa sen, minkä jo aikaa sitten olen oppinut: elämässä ei koskaan saa sanoa ei koskaan. Muutama muukin asia on vahvistanut tätä käsitystäni viime aikoina, mutta ei niistä tällä kertaa sen enempää.

Nyt pillereiden loputtua odottelemme menkkoja alkaviksi (varmaan muutaman päivän sisään) ja ensi viikolla nollaultraan ja pistokset aloittamaan. Kuulimme kaikkien verikokeiden tulokset juuri ennen lomaa, eli en tainnut ehtiä niistä mitään kertoakaan, mutta niissä ei ollut mitään uutta ja yllättävää asiaan liittyvää. Mulla on joku (LH-?) hormoni hieman laskenut (voi olla pelkästään stressistä johtuvaa), ja siitä syystä valittiin tähän hoitoon Menopur, joka onkin mulle taas ihan uusi tuttavuus. Lisäksi kokeillaan kaikkea mahdollista: alkionkuoren avausta, alkioliimaa (!!!) ja mitähän vielä...?

Mielialaa on hitusen lannistanut Kelalta tullut kielteinen päätös edellisen hoidon korvaamisesta, nyyh. Viestissä oli, että normaalisti korvataan kolme hoitoa, ja meille on jo korvattu viisi, eikä kuudetta enää korvata. *NIISK* Mutta olkoon Kela uskomatta mahdollisuuksiimme, me itse vielä uskomme. Mieliala on siis ihan kohtalainen tätä hoitoa vähitellen aloiteltaessa, vaikkakin tiellemme on tullut pikkuisen muita ongelmia. Ei mitään parisuhteeseen varsinaisesti liittyvää, ja tiedän, että pääsemme niistä yli. Tuntuu vain, että pää on niin täynnä ajatuksia, että pakahdun, kun tämä lapsettomuusasia on jo yksinään tuntunut niin valtavalta asialta ajateltavaksi.

Iloisiakin asioita on onneksi sattunut, ja itse asiassa sellainen asia, joka ohittaa mielessäni kaiken muun, ja josta olen niin onnellinen, että sanat eivät riitä sitä kuvaamaan. Saimme rakkaan Mieheni kanssa toisemme ihan virallisestikin maagisena päivänä 11.11.11. Se oli elämäni onnellisin päivä. Olen koko ajan pakahtumaisillani, sillä pidämme asian salaisuutena kesään, jolloin juhlimme tapahtunutta niin kuin asiaan kuuluu... Toisaalta ihanaa, että meillä kahdella on näin suloinen yhteinen salaisuus.

Yritän vähitellen taas kirjata tunnelmiani ylös, ja päästä jyvälle siitä, mitä muille on tämän nettitaukoni aikana tapahtunut.

Ai niin! Tähän virtuaalitodellisuuteen palattuani huomasin, että minua odottaa Green Turtlen lähettämä haaste, 25 asiaa. Olin ilahtunut ja imarreltu haastetuksi tulemisesta hyvin pitkälti samoista syistä kuin eräs toinenkin haasteeseen vastannut - pidän kirjoittajaa erittäin älykkäänä ja ajattelevana henkilönä, joka kirjoittaa valtavan hyvin ja viisaasti. Palaan tähän haasteeseen, kunhan hetken aikaa mietin, mitä kaikkea haluan itsestäni paljastaa ;)

4 kommenttia:

  1. Onneaonnea aivan valtavasti sulle ja sun miehelle!! Iik, miten ihana salaisuus :D ..ja voimia kaikkeen muuhun!

    VastaaPoista
  2. Ihanaa<3 Hurjan paljon onnea teille <3 Ja tosiaan,voimia,jaksamista ja hyvää tulosta kaikkeen tulevaan :)

    VastaaPoista
  3. Onnea rouvassäätyyn astumisesta Lili!! ♥

    Ja toivottavasti Menopuriin vaihto on hyvä juttu, sitä toivon itsellenikin... :)

    VastaaPoista
  4. Onnea naimisiinmenosta <3 Me mentiin myös miehen kanssa salaa naimisiin pari vuotta sitten, tosin kerrottiin mun vanhemmille kuukauden päästä vihkimisestä juuri kun olimme lähdössä häämatkalle :)

    Peukkuja uuteen hoitoon! Toivottavasti nyt uusilla tropeilla ja kaikilla kikoilla saataisi vihdoin raskaus alkuun.

    VastaaPoista